Wat brengt je eerlijkheid? Een vraag om bewust eens bij stil te staan om te beseffen of je gedurende de dag altijd even eerlijk ben tegen jezelf. Want zeg nou zelf, als iemand eerlijk tegen je is, oprecht en respectvol, dan voelt dat goed! Je wordt gewaardeerd en gezien. Prachtig! Maar waardeer jij jezelf ook altijd even goed vanuit respect, oprecht- en eerlijkheid? Mijn ervaring laat zien dat juist daar nog echte winst te halen is!

Stel je hebt ontzettend je best hebt gedaan en heel goed voorbereid en op het moment suprême zegt je dat het niet lukt. Ben je dan eerlijk? Je wilt bijvoorbeeld op voor je rijexamen en je hebt 40 lessen genomen. Je beheerst de hellingproef, de snelweg oprijden heb je ook al –tig keer gedaan en inparkeren gaat bijna met de ogen dicht, yeah! En op de dag van het rijexamen denk je dat je zakt. Is dit logisch? Heel eerlijk? Nee, niet logisch. Op dat moment steun je jezelf niet en vertrouw je niet op wat je in die 40 lessen hebt geleerd. Zou het niet veel fijner zijn en voelen als je jouw focus legt op alles wat lukt en op wat je wél kan? Want weet dat je de blik op jezelf kunt veranderen door echt eerlijk te worden waardoor je zelfvertrouwen groeit. Dit kun je leren, echt waar en het begint bij bewustwording 🙂

Elke nieuwe dag kun je jouw bewustzijn vergroten en sta je voor keuzes die zijn weerslag hebben op hoe je je voelt. Laat je gevoel de graadmeter zijn (lees: wil je je goed voelen, ga dan voor …) waardoor je kiest voor eerlijk zijn en zelfsteun! Je bent het waard!

Eerlijke groet, Janine ja2coaching, omdat je het kunt!